От днес до 16 април Велико Търново се превръща в столица

...
От днес до 16 април Велико Търново се превръща в столица
Коментари Харесай

Община Сливен с атрактивно представяне на международното изложение за културен туризъм във Велико Търново

От през днешния ден до 16 април Велико Търново се трансформира в столица на културния туризъм в България.

Старопрестолният град ще бъде хазаин на 17-ото издание на Международното ревю „ Културен туризъм “.

След двугодишно спиране поради Ковид пандемията, най-авторитетната платформа за продан на положителни практики в региона на културата и туризма събира общини, културни институти, компании, цивилен сдружения, дипломатически задачи и представители на институциите.

За следващ път Сливен ще бъде показан по атрактивен метод със личен щанд, включващ новата юрта на Крепост „ Туида “. Екипът от аниматори и екскурзоводи на античната цитадела, РИМ „ Д-р Симеон Табаков “ и Художествена изложба „ Димитър Добрович “, е подготвил разнообразна информация, подобаваща за туристи и туристически компании, както и атрактивни игри и изненади за гостите на ревюто.

Всеки искащ да посети щанда на Община Сливен ще го открие на централно място при влизане в изложбените зали „ Рафаел Михайлов “ на старопрестолния град.

При формалното разкриване на ревюто сливенският щанд ще бъде показан от инж. Стоян Марков – зам.-кмет „ Икономическо развиване “. Той ще вземе присъединяване в проведените за първи път в границите на форума Национална среща на организациите за ръководство на туристическите региони и работна среща на посланици на държави-емитиращи туристи с представители на Министерство на туризма. На кръгла маса ще бъдат разисквани следствията от пандемията върху културния туризъм и провокациите поради новата геополитическа конюнктура.

В рамките на XVII-ото Международно туристическо ревю „ Културен туризъм ” 2022 – Велико Търново, ще се състои деветото издание на Националния конкурс READ & TRAVEL („ ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ ”). Община Сливен е номинирана в категорията „ Най-професионални туристически уеб сайтове и мобилни приложения “ с интерактивен справочник на тематика: „ 100 аргументи да посетите и опознаете традициите на Сливенския край “. Този раздел е поместен в туристическият портал на Сливен. Там всеки искащ може да се запознае с карти на района, представящи разнообразни обичаи и естествени благосъстояния, производства и обредни традиции. Платформата предлага богатите обичаи на района посредством едно странствуване из ръкоделието и кухнята на сливналии от предишното до през днешния ден.

Международното ревю културен туризъм се организира по самодейност на Община Велико Търново, взаимно с Министерството на туризма. Събитието е включено в годишната стратегия за национална туристическа реклама.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР